Wildpark Zuid Afrika: Bontebok National Park

Het Bontebok National Park ligt vlakbij Swellendam en is een van de kleinste nationale parken van Zuid Afrika. Dit is een park waar je echt tot rust kan komen tijdens je rondreis Zuid Afrika. Het park ligt prachtig in het zuiden van Zuid Afrika met op de achtergrond de indrukwekkende Langeberg bergen.

Het Bontebok National Park is om meerdere redenen indrukwekkend. Enerzijds heeft het een uitgebreide flora, waardoor er altijd wel iets is wat in bloei staat. Een andere reden waarom het park bijzonder is, is dat het zich inzet voor het behoud van bijzondere dier- en plantsoorten. rondreis zuid afrika bontebokZo waren er ooit nog maar 30 Bontebokken in het wild over. Door goede conservatie is dit aantal weer opgelopen naar ongeveer 3000! In het park krijg je tevens de mogelijkheid te leren over de oude culturen die hier vroeger leefden. De Hessewa Khoi waren de eerste inheemse stammen die vroeger handel dreven met de Nederlandse kolonisten.

 

Het park wordt gescheiden door de indrukwekkende Breederivier. Dit maakt dat het een mooie plek is om vogels te kijken, te zwemmen, te hiken, te vissen of om bijvoorbeeld kanotochten te maken. Wat is er nu mooier dan tijdens je rondreis Zuid Afrika, vanuit een kano, wild te kunnen spotten? Vanuit het Bontebok National Park kan je mooie uitstapjes maken naar de wijnvelden, Swellendam, Montagu (inclusief warmwaterbronnen) en Marloth Nature reserve (hier kan je prachtige 6 daagse wandeltochten maken).

[Totaal: 3   Gemiddelde:  3.3/5]

Pin It on Pinterest

Share This