Zuid Afrika en het WK 2010

Juli 2010: Ik ben net terug van opnieuw een reis naar Zuid Afrika. Ditmaal niet alleen voor de natuur, maar ook voor het WK. Het eerste wat mij opvalt wanneer ik aankom is de opknapbeurt die het land heeft gehad. Zuid Afrika heeft veel geld gestoken in het WK en daar zal ik naarmate mijn rondreis Zuid Afrika vordert steeds meer achterkomen.
Wanneer ik wegrij bij het vliegveld zie ik dat de snelwegen rondom Johannesburg met meer dan de helft aan rijstroken verbreedt is. In tegenstelling tot de A2 in Nederland, mogen wij hier wel van alle banen gebruik maken.
Ook in de stadions is alles pico bello geregeld. Het verschil tussen het stadion in Durban en Loftus Versveld in Pretoria is groot, maar toch lijkt alles soepel te verlopen. Ik hoor tijdens mijn verblijf geen geluiden over criminaliteit, maar het meest opvallende vind ik de saamhorigheid tussen de blanken en de kleurlingen. Volgens mij heeft Zuid Afrika nog nooit zo dicht bij elkaar gestaan als nu.
Zuid Afrika toont aan dat ze perfect in staat is een groot toernooi te organiseren. Belangrijkste vraag die nu nog rest is of Zuid Afrika de komende jaren profijt trekt uit het WK. Zal het toerisme toenemen nu gebleken is dat het echt veilig is en zal de bevolking nog nader tot elkaar komen?
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This