Nelson Mandela Biografie

Benieuwd naar het verhaal achter de bekendste Zuid Afrikaan? Lees verder

Biografie Nelson Mandela

Benieuwd naar de biografie van Nelson Mandela, een van de meest indrukwekkende en invloedrijke personen van Zuid Afrika? Biografie Nelson MandelaEr zijn pagina’s te schrijven over deze markante man, maar ook dan zouden wij geen recht doen aan zijn erfenis en zijn levenswerk. Vandaar hier een korte samenvatting met daarbij de verwijzing naar enkele goede boeken en biografieën over Mandela.

Strijd tegen de apartheid

Heb je het over Nelson Mandela, dan heb je het ook over apartheid. Een Nederlands woord, met een nare bijsmaak. Nelson Mandela ging voorop in de strijd tegen de apartheid. Hij wilde ervoor zorgen dat zwarte mensen dezelfde rechten zouden krijgen als blanken. Hij was advocaat en staat bekend om zijn geweldloze verzet, waarvoor hij de inspiratie vond bij Ghandi. In 1960 vond het bloedbad van Sharpeville plaats, er werden daar 69 protestanten vermoord. Nelson Mandela leerde daar dat het geweldloze verzet alleen niet voldoende was. Hij koos een meer agressieve strategie en werd in de gevangenis geplaatst vanwege landverraad.

Nobelprijs en president

Nelson Mandela zat uiteindelijk 25 jaar in de gevangenis op Robbeneiland, een belangrijke toeristische attractie in Zuid Afrika. Hij hield al die tijd vol en leerde Afrikaans (de taal van de blanken) om met hen te kunnen communiceren. Mandela werd een internationaal symbool voor de vrijheid en communiceerde vanuit zijn cel met de grote leiders ter wereld. In 1990 werd de apartheid mede dankzij zijn inzet afgeschaft. Hij ontving er in 1993 de Nobelprijs voor de vrede voor. Van 1994 tot 1999 was hij president van Zuid Afrika, waarbij hij er onder andere voor zorgde dat de apartheid niet doorsloeg naar de blanken. Nelson Mandela heeft de bijnaam ‘Madiba’, wat ‘vader van het land’ betekent.

Boeken over Mandela

Zijn levensverhaal is door Richard Stengel opgeschreven in een prachtige biografie, het is de moeite waard om deze voorafgaand aan een reis naar Zuid Afrika te lezen. De biografie van Nelson Mandela zorgt bij velen voor inspiratie, met name dankzij de onverzettelijkheid die hij liet zien tijdens zijn tijd in de gevangenis. Uiteraard zijn er in Zuid Afrika tal van plaatsen te ontdekken die verband houden met Nelson Mandela, iets waar zijn biografie haast een handleiding voor vormt.

Complete biografie van Nelson Mandela

Benieuwd naar de complete biografie van Nelson Mandela? Er zijn meerdere boeken beschikbaar, waaronder een autobiografie van hem zelf. Dat is ‘De lange weg naar vrijheid’. Daarnaast is er het boek ‘Madiba: het levensverhaal van Nelson Mandela’. De beide boeken geven op een mooie manier inzicht in zijn leven en zijn rol in Zuid Afrika. Ga je op reis naar Zuid Afrika en wil je graag meer leren over het leven van Nelson Mandela? De boeken vormen een uitstekende voorbereiding, die voor veel herkenning zullen zorgen tijdens de reis die je maakt.

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This