Beleef de Afrikaanse natuur vanuit een tentje

Een unieke manier om Zuid Afrika te leren kennen is een kampeervakantie. Want wat is er nu leuker dan een authentieke braai naast jouw tentje onder de Afrikaanse sterrenhemel? Je kan natuurlijk een auto huren en zelf je tentje opzetten, maar er zijn ook campings waar je een bungalowtent of caravan kunt huren. Of je kan ervoor kiezen om een rondreis te maken met een gehuurde camper. De mogelijkheden om te kamperen in Zuid Afrika zijn heel ruim. Zowel in de wildparken als bij de populaire kustplaatsen zijn campings te vinden. De voorzieningen variëren van zeer basic tot uitermate luxueus. Op deze campings zul je niet veel buitenlandse toeristen aantreffen. Het zijn voornamelijk Zuid-Afrikanen zelf die deze manier van vakantie vieren weten te waarderen om zo lekker even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het is verstandig om de campings ruim van tevoren te reserveren. Op websites als deze vindt je veel informatie over campings in Zuid-Afrika. Het is wel zo comfortabel om voor de eerste dag(en) na aankomst een hotelkamer of Bed & Breakfast te reserveren om even bij te komen van de reis en te acclimatiseren. Dat kan gemakkelijk bij de website van Venere.

Voorzorgsmaatregelen voor kamperen Zuid Afrika

Kampeerders hebben altijd veel lekker eten bij zich, en daar zijn de wilde dieren inmiddels ook achter gekomen. Vooral bavianen komen af op de geur van eten. Hang daarom je lekkernijen in een hoge boom en doe iedere avond de afvalzak in de daarvoor bestemde containers. Zo voorkom je onverwachts bezoek. Als je een kampvuur bouwt, zorg er dan voor dat dit niet in de buurt van droog gras is. En vergeet niet om het vuur goed te doven met water voordat je gaat slapen.

Als je in een wildpark gaat kamperen is het van belang om je tent niet in het midden van een wildspoor op te zetten. Zo voorkom je dat je ’s nachts door een kudde wilde beesten wordt overlopen. Ook is het af te raden om de tent onder een boom te zetten. Als je dit toch wilt doen omdat je graag in de schaduw wilt staan is het belangrijk om te checken of er geen dode takken aanzitten die naar beneden vallen en of de boom niet is uitgehold door termieten waardoor deze in zijn geheel op je tent kan vallen als hij bezwijkt. Als je ergens kampeert waar geen kraanwater aanwezig is, ben je aangewezen op rivierwater. Maak hier alleen gebruik van als de rivier snel stroomt en desinfecteer het water met zuiveringstabletten (deze kan je in kampeerwinkels kopen).

[Totaal: 5   Gemiddelde:  2.4/5]

Pin It on Pinterest

Share This