De R62 van Robertson naar Oudshoorn

Ooit door een halfwoestijn willen rijden? Dit is je kans. De autoroute Zuid Afrika R62 door de wijngebieden, door de halfwoestijn naar struisvogelhoofdplaats Oudshoorn is een echte aanrader. Het is een goed alternatief voor mensen die niet de standaardroute van Kaapstad richting Port Elizabeth willen afleggen. Trek voor dit deel van de reis minstens een dag uit.

De route begint net buiten Robertson, op de R60. Robertson is een mooie plaats, die naast haar wijnen ook bekend is vanwege de paardenfokkerij. Kloof montaguVervolg de R60 tot aan Ashton en pak daar de R62. Deze weg zal je voorlopig blijven rijden. Als eerste kom je door de Cogman’s Kloof, een fantastische pas, langs stijle rotswanden en hoge bergtoppen. Na de kloof kom je in het mooie plaatsje Montagu. Montagu is de drempel naar de kleine Karoo en ooit uitgeroepen door dorp van het jaar (al was het maar vanwege de geweldige uitzichten).

Autoroute R62: het plaatsje Barrydale

De route gaat verder naar Barrydale. Barrydale ligt midden in een landbouwgebied met veel fruitteelt, maar ook wijnproductie. De Barrydale cooperatieve wijnkelders is een mooie stop om wijn te proeven. Na Barrydale vervolg je de R62 naar Ladismit, een klein dorpje gelegen onder de spectaculaire bergtop van de Swartberg.

Ladismith is de plek waar je jouw weg vervolgt. Je gaat nu namelijk door naar Calitzdorp. Dit is een goede plek om te overnachten, mocht je langer dan een dag over de route willen doen. Je vindt hier veel authentieke gebouwen, maar ook struisvogelfarms. Calitzdorp is de Port-hoofdstad van Zuid Afrika. Bij de Krans Estate kan je een wandeling doen door de wijngaarden.

Na Calitzdorp ga je verder naar het eindpunt: Oudshoorn, de struisvogelhoofdstad van Zuid Afrika. De Highland Showfarms is een leuke stop, voor wie meer over dit vreemde beest wil weten. Ook kan je net buiten Oudshoorn de Cango Caves bezoeken. Dit grottencomplex is zeer de moeite waard, vanwege haar vele bijzondere druipsteenformaties. Laat u echter niets wijsmaken over de fooi aan de gids. Menig toerist is hier al een dikke fooi kwijtgeraakt, omdat andere toeristen ook een dergelijk bedrag gegeven zouden hebben.

Meer autoroutes Zuid Afrika bekijken? Keer terug naar onze pagina met autoroutes in Zuid Afrika

[Totaal: 11   Gemiddelde:  3.4/5]

Pin It on Pinterest

Share This