Autoroutes Zuid Afrika: Namaqualand

Van alle autoroutes Zuid Afrika is de autoroute Namaqualand een van de mooisten. Deze autoroute gaat vanuit Springbok door het ruige landschap van Namaqualand. Deze halfwoestijn is normaal gesproken droog, maar in sommige jaargetijden een feest voor het oog.Rondreis Zuid Afrika: Namaqualand in bloei

De route start in Springbok. Deze plaats stond altijd bekend om zijn koperindustrie. Rijd richting het oosten en volg de borden naar het vliegveld. Vlak voor het vliegveld sla je linksaf richting Goegap. In het Goegap Nature Reserve vind je een grote diversiteit aan planten en wilde bloemen. Het reservaat is ruim 15.000 hectare groot.

Rijd dezelfde weg terug naar Springbok en pak de R64. Deze weg gaat door een ruig landschap. De weg leidt je naar Carolusburg, een mijnwerkersplaatsje. Je kan hier richting de oude mijnschacht en hebt een mooi uitzicht over het landschap. Ga via de R64 terug naar Okiep. Dit was ooit de belangrijkste kopermijn in de regio.

Volg de weg terug naar de N7, rij 2 kilometer naar het zuiden en 2 kilometer westwaarts naar Nababeep. Dit is ook een kopermijnplaatsje. Net buiten de stad sla je af bij het bord “Kleinsee via Spektakel” en dan rechts de R355 op. Deze weg gaat naar de kust en is ruim 17 kilometer lang. In bepaalde delen van het jaar, met name na regenval in de lente, is dit landschap een groot bloementapijt. Aan het eind van de weg sla je de Spektakel Pass op. Deze pas heeft de naam gekregen vanwege de spectaculaire uitzichten. Het uitzichtpunt na 3,5 kilometer biedt een mooi beeld van de halfwoestijn.

Ongeveer 10 kilometer verder sla je linksaf naar Komaggas. Dit is een soort oase en opvallend groen. De weg gaat over 35 kilometer door naar het Messelpad, een oude weg waarover het koper vroeger afgevoerd werd. Deze weg is erg mooi en gaat over uitgestrekte vlaktes. Uiteindelijk kom je weer uit op de N7 en kan je terugrijden naar Springbok.

Geniet van Namaqualand!

Meer autoroutes Zuid Afrika bekijken? Keer terug naar onze pagina met autoroutes in Zuid Afrika

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This