Bijzondere autoroutes in Zuid Afrika

Veel mooie plekken in Zuid Afrika kan je goed bereizen met de auto. Autoroute Zuid AfrikaHet Kaaps Schiereiland is zo’n plek die erom vraagt om ontdekt te worden met de auto. Er is geen mooiere route per auto dan de Kaap te rijden via Chapman’s Peak. Je zal een aantal punten tegenkomen die een ongeëvenaard uitzicht op Kaapstad en de oceaan bieden. De route is gedurende de hele dag geweldig om te rijden, maar met name tegen zonsondergang zijn de kleuren nog mooier dan anders.

Autoroute Chapmans Peak:

De tocht start in Houtbaai, aan de westkant van Kaapstad. Je kan vanaf daar de borden richting Chapman’s Peak volgen. Aan het begin van de route moet je 20 Rand (iets meer dan €2) aan tol betalen. Blijf deze weg volgen. Je zal merken dat de weg begint te stijgen tot uiteindelijk 600 meter hoogte. De route loopt vlak langs de kust en je komt enkele mooie uitzichtpunten tegen. Autoroute Zuid Afrika Chapmans PeakVooral de Josie lookout en Chapman’s Point zijn de moeite van het stoppen waard. Deze beide uitzichten zijn al in menig fotoboek gekomen.
De route eindigt in het plaatsje Noordhoek bij het tolhuisje. Wilt u terug naar Kaapstad, dan kan het zijn dat u uiteindelijk weer langs dit tolhuisje komt. Bewaar daarom het kaartje.
Meer autoroutes Zuid Afrika bekijken? Keer terug naar onze pagina met autoroutes in Zuid Afrika
[Totaal: 4   Gemiddelde:  2.5/5]

Pin It on Pinterest

Share This