Autoroutes in Zuid Afrika: De Four Passes Route

Helshoogte FranschhoekDe Four passes Autoroute in Zuid Afrika gaat door het hart van de Zuid Afrikaanse wijngebieden over een aantal bergpassen. De tocht duurt maar drie uur, maar er zijn genoeg mogelijkheden voor stops onderweg.
De tocht start in Stellenbosch, het centrum van het Zuid Afrikaanse wijngebied. Neem de R310 richting Franschhoek. Als eerste passeer je de Helshoogte Pass. Je krijgt hier enkele mooie uitzichten te zien. U komt hier onder andere langs het fameuze wijngoed Boschendal. Boschendal is gevestigd in een typisch oud Kaaps landgoed en een echte aanrader om te bezoeken.
Vervolg de weg na 17 kilometer in de richting van Franschhoek. In dit schattige plaatsje vind je onder andere het Hugenotenmonument. Franschhoek is een mooie stop voor een kopje koffie. Vervolg de route via de Franschhoekpas. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over het dal, de wijngaarden en het stadje. let onderweg op de vegetatie. Je zal merken dat deze verandert en overgaat in meer fynbos. Onder aan de pas kom je bij de Theewaterkloofdam, een populair watersport en visgebied.
Rij verder in de richting van Grabouw via de R321. Je komt over de Viljoens Pass. Aan de rechterkant ligt het bekende Hottentots Holland Nature Reserve. Dit is een populair gebied om te wandelen. Hier liggen veel boomgaarden en er worden veel appels gekweekt. In het dagboek van Jan van Riebeeck staat een aantekening op 6 juni 1657 dat de naam door de KhoiKhoi gegeven is aan het gebied. Het Hottentots Holland Nature Reserve is 42000 hectare groot en heeft 1300 soorten fynbos.
Blijf de plaats Grabouw aanhouden tot aan de kruising met de N2, sla dan rechtsaf richting de de laatste en meest bijzondere pas: de Sir Lowry Pass. Je komt dan door de Hottentot Holland Mountains. Onderweg zul je enkele geweldige uitzichten op de wijnlanden zien. Als je goed kijkt zie je ook de Tafelberg. Uiteindelijk kom je via deze weg uit in de buurt van Strand. Sla daar rechtsaf de R44 op om weer in Stellenbosch te komen.
Keer terug naar onze pagina met autoroutes in Zuid Afrika
[Totaal: 5   Gemiddelde:  3.2/5]

Pin It on Pinterest

Share This