Wildparken Zuid Afrika: Augrabies Falls

Het Augrabies Falls National Park ligt in het noord-westen van Zuid Afrika, vlakbij de grens met Namibie. Hier liggen de op 5 na grootste watervallen ter wereld, de Augrabies Falls. Rondreis Zuid Afrika Augrabies FallsDeze watervallen die gevoed worden uit de machtige Oranje rivier, zijn schitterend om te bekijken tijdens een vakantie Zuid Afrika. De oorspronkelijke bewoners, de Khoikhoi noemde deze plek “Aukoerebis” (plek van veel geluid). De watervallen storten zich uit in de 18 kilometer lange kloof met op de achtergrond prachtige zwarte heuvels.

Dat is echter niet het enige van dit park. Ook het omliggende natuurgebied is prachtig. Het is net een maanlandschap met kraters en typische rotsformaties. De mooie kokerbomen maken dat het geheel een surrealistisch karakter krijgt. De wilde dieren in dit 55.000 hectare grote park zijn echte specialisten in het overleven. Ga op zoek naar diverse antilopes, klipdasjes, hagedissen en de Afrikaanse Fish Eagle.

In dit park kan je ook mooie raft- en kanotochten maken door de indrukwekkende kloof van de Oranjerivier. Dit park is een absolute aanrader voor een ieder die geen “traditionele” rondreis zuid afrika wil maken.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This